Monday, March 21, 2011

Hutang...hutang dan hutaaang...


Hutang Menuntut Hingga Kekubur

kesian kat si mati... ni baru betul kata orang, "kalo ko tak bayar hutang 
aku, aku cari ko sampai lubang kubur!" hehehehehehehe. ... 

slalu kita mendengar hal kepentingan selesaikan hutang dan isu 
kematian. 

gambar yg disertakan ini adalah literally hutang datang ke kubur 
utk menuntut hutang.. 

ianya saya rakamkan di kubur lembah keramat belakang petronas, dimana 
satu batu nisan diselubungkan dgn plastic dan didalamnya ada mesej
tentang hutang dan yg menuntut hutang siap letak kad lagi di dalam plastic itu.. 

mungkin yg tuntut hutang ni letak dgn harapan ahli keluarga akan contact 
dia lahh... 

so hati hati ngan hutang..jgn dia datang atas kubur...datang dlm kubur 
tu satu hal lagii...


mcam-macam dah dunia sekarang ni....kenapa xhalalkan je hutang tu?kite dapat pahala...orang yang berhutang pun xkena seksa dek kerana hutang..

SEKADAR UNTUK RENUNGAN SEMUA....MENGHALALKAN PEMBERIAN ADALAH SESUATU YANG AMAT MULIA...TAK SALAH KALAU KITA MEMINTA...TETAPI BIARLAH DENGAN CARA YANG BETUL....

1 comment:

  1. huh menakutkan betol la...=.='

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...